To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Våra crêpe och galetter

svamp_hygge-01 (kopia).png

På hygge lagar vi härliga crêpes och galetter på vårt alldeles egna sätt. Lokala producenter med fokus på hållbarhet färgar vår meny med det bästa Halland har att erbjuda. Influenserna i vår meny kommer från det halländska och danska köket. 

Galetterna är matiga och fyllda med t.ex. ost, kött, fisk eller grönsaker. Görs på glutenfritt bovetemjöl.

Crêpes är mer som pannkakor och serveras som efterrätt eller fika. Görs på vanligt vetemjöl.

Vår meny förändras utifrån de råvaror som finns, men det finns alltid olika varianter med kött, fisk, vegetariskt och veganskt

Resurs 2.png
Resurs 1.png
Take Away

Det finns självklart möjlighet att beställa take away. Det är dock samma väntetid på maten som för resterande gäster. 

Allergier

Var snäll att berätta för oss om du är allergisk mot någonting eller om du har speciella önskemål vad det gäller din mat - vi brukar kunna tillgodose det mesta!

Barnmeny

Vi har självklart även en meny för våra minsta gäster!

Våra leverantörer

Vi jobbar först och främst med de halländska leverantörer som finns i närområdet.

Vi bryr oss om bra råvaror, med hög kvalitet!

EnglamustJPEG.png
wapno-300x273.png
i-m-coffee-logo-1565005496.png
svinagott-border.png

Englamust

 

"Bjärebygdens Musteri är ett mindre musteri beläget på natursköna Bjärehalvön. Vi värnar mycket om Sveriges fina landsbygd och dess goda råvaror. 

Här produceras hantverksmässig äppelmust av svenska närodlade äpplen från Kattviks fruktodling samt ekologisk primärt från Ranviks trädgård, Båstad. Den färskpressade mustens karaktär varierar spännande med äppelsort och säsong."

Läs mer >

Wapnö

 

"I mer än tjugo år har Wapnö utvecklat ett eget kretslopp här på gården. God djuromsorg,

smakupplevelse och hållbar miljö har länge varit självklarheter för oss. Det är därför du 

inte hittar någon liknande gård i Sverige, eller kanske ens i världen. 

Välj mat från Wapnö 

så minskar du dina CO2-avtryck. 

Wapnö är en öppen gård med kor, kalvar, mejeri, mälteri, bryggeri, chark, restaurang, 

evenemang & konferens, gårdshotell, gårdsbutik, biogasanläggning, växthus, åkrar, 

betesmarker, park och skog."

Läs mer >

I'm Coffee

 

"På I''m Coffee lever och andas vi kaffe, hantverks rosteriet ägs och drivs av mig rostmästaren själv tillsammans med min familj som också äger kaffeplantagen i hemlandet Guinea i västra Afrika. 

Vårt kaffe är noga utvalt, odlat av oss själva men också från många olika småskaliga kaffeproducenter runt om i världen. Kaffebären är noga handplockade, som har fått växa och mogna i naturlig takt. Vi är både Eko och Fairtrade certifierade och det är vi mycket stolta över."

Läs mer >

Svinagott

 

"Svinagott är ett litet företag som drivs av bröderna Erik och Emil Ryssén i Onsjö. Vi fokuserar på god djuromsorg och sätter därför grisens naturliga behov i fokus. Därför låter vi våra grisar, från det att dem kommer till oss, gå ute och böka i jorden med tillgång till lerbad om badlusten faller på.

 

På gården odlas också grönsaker som säljs i familjens gårdsbutik. Grönsaker som blir över efter dagens försäljning ingår i grisarnas dagliga foderintag."

Läs mer >

Tiraholms fisk

 

"På Tiraholms Fisk finns råvaran ett stenkast från gästen. Bolmen, där vi bedriver yrkesfiske, omger den idylliska halvön i sjön. Den typiskt småländska naturen med sjö, skog, åkrar och ängar utgör en skön kuliss till din vistelse på gården där insjöfisken blir delikatesser efter egna recept.

 

Gårdsbutik och fiskrestaurang med de fiskprodukter som vi själva fångar i Bolmen har sedan 80- talet varit ett uppskattat besöksmål."

Läs mer >

Logga Tiraholm.png
Logga Hembergs.png
fungigården_web.png

Hembergs

 

"Lokalodlat tycker vi om. Därför har vi samarbeten med ett flertal odlare i vårt närområde. Dessa kategoriserar vi för att du enkelt skall se att valet av produkt är av första klass.

Även produkter från odlare med små volymer ingår i vårt utbud. Detta gör det möjligt för butiker och restauranger att tillgå ett sortiment av unika produkter som utan Hembergs inte vore möjligt."

Läs mer >

Fungigården

 

"Fungigårdens ostronskivling är KRAV-godkänd. Detta innebär att alla råvaror också är KRAV-godkända och att inga kemiska tillsatser eller bekämpningsmedel används. Odlingen sker i moderna lokaler under kontrollerade förhållanden så att slutprodukten är av högsta kvalitet när den når butikshyllorna."

Läs mer >