Om maten

Crêpe & Galetter

På hygge lagar vi härliga crêpe och galetter på vårt alldeles egna sätt.
Lokala producenter med fokus på hållbarhet färgar vår meny med det bästa Halland har att erbjuda. Influenserna i vår meny kommer från det halländska och danska köket. ​

Galetterna är matiga och toppade med t.ex. ost, kött, fisk eller grönsaker. Galetterna görs på glutenfritt bovetemjöl.​

Crêpe är mer en dessert eller fika och görs på vanligt vetemjöl.​

Vår meny förändras utifrån de råvaror som finns, men det finns alltid olika varianter med kött, fisk, vegetariskt och veganskt.

Take away

Våra take away galetter är betydligt sämre än dem som avnjuts på plats. Vi säljer dem för att kunna behålla samma personal året om.
Ärligt svar ;-).
Våra smörrebröd å andra sidan lämpar sig bättre för take away.
Om vi är fullbokade görs take away i mån av tid.

Allergier

Var snäll att berätta för oss om du är allergisk mot någonting eller om du har speciella önskemål vad det gäller din mat - vi brukar kunna tillgodose det mesta!

Barnmeny

Vi har självklart även en meny för våra minsta gäster!

Smørrebrød!

Smørrebrød lämpar sig hemma, borta, på festen, till mötet och på hygge förstås. En dansk öppen macka på rågbröd med goda toppings.
Våra smørrebrød är en härlig bastard av smørreklassiker i ny tappning, där vi tar tillvara på den fantastiska matkulturen som finns i Halland.
Alla våra smørrebrød serveras med en härlig skiva danskt rågbröd i botten från Krantz brödbod.

Våra leverantörer

Vi jobbar först och främst med de halländska leverantörer som finns i närområdet.Vi bryr oss om bra råvaror, med hög kvalitet!

"Bjärebygdens Musteri är ett mindre musteri beläget på natursköna Bjärehalvön. Vi värnar mycket om Sveriges fina landsbygd och dess goda råvaror. ​

Här produceras hantverksmässig äppelmust av svenska närodlade äpplen från Kattviks fruktodling samt ekologisk primärt från Ranviks trädgård, Båstad. Den färskpressade mustens karaktär varierar spännande med äppelsort och säsong."

LÄS MER

"I mer än tjugo år har Wapnö utvecklat ett eget kretslopp här på gården. God djuromsorg,smakupplevelse och hållbar miljö har länge varit självklarheter för oss. Det är därför du inte hittar någon liknande gård i Sverige, eller kanske ens i världen. ​

Välj mat från Wapnö så minskar du dina CO2-avtryck. Wapnö är en öppen gård med kor, kalvar, mejeri, mälteri, bryggeri, chark, restaurang, evenemang & konferens, gårdshotell, gårdsbutik, biogasanläggning, växthus, åkrar, betesmarker, park och skog."

LÄS MER

"På I''m Coffee lever och andas vi kaffe, hantverks rosteriet ägs och drivs av mig rostmästaren själv tillsammans med min familj som också äger kaffeplantagen i hemlandet Guinea i västra Afrika. ​

Vårt kaffe är noga utvalt, odlat av oss själva men också från många olika småskaliga kaffeproducenter runt om i världen. Kaffebären är noga handplockade, som har fått växa och mogna i naturlig takt. Vi är både Eko och Fairtrade certifierade och det är vi mycket stolta över."

LÄS MER

"Svinagott är ett litet företag som drivs av bröderna Erik och Emil Ryssén i Onsjö. Vi fokuserar på god djuromsorg och sätter därför grisens naturliga behov i fokus. Därför låter vi våra grisar, från det att dem kommer till oss, gå ute och böka i jorden med tillgång till lerbad om badlusten faller på.

På gården odlas också grönsaker som säljs i familjens gårdsbutik. Grönsaker som blir över efter dagens försäljning ingår i grisarnas dagliga foderintag."

LÄS MER

"På Tiraholms Fisk finns råvaran ett stenkast från gästen. Bolmen, där vi bedriver yrkesfiske, omger den idylliska halvön i sjön. Den typiskt småländska naturen med sjö, skog, åkrar och ängar utgör en skön kuliss till din vistelse på gården där insjöfisken blir delikatesser efter egna recept.

Gårdsbutik och fiskrestaurang med de fiskprodukter som vi själva fångar i Bolmen har sedan 80- talet varit ett uppskattat besöksmål."

LÄS MER

"Lokalodlat tycker vi om. Därför har vi samarbeten med ett flertal odlare i vårt närområde. Dessa kategoriserar vi för att du enkelt skall se att valet av produkt är av första klass.​

Även produkter från odlare med små volymer ingår i vårt utbud. Detta gör det möjligt för butiker och restauranger att tillgå ett sortiment av unika produkter som utan Hembergs inte vore möjligt."

LÄS MER

"Fungigårdens ostronskivling är KRAV-godkänd. Detta innebär att alla råvaror också är KRAV-godkända och att inga kemiska tillsatser eller bekämpningsmedel används.

Odlingen sker i moderna lokaler under kontrollerade förhållanden så att slutprodukten är av högsta kvalitet när den når butikshyllorna."

LÄS MER
Hygge logotyp (beige)
Följ oss på sociala medier!
© 2022 Hygge Halmstad AB