“Kom som du är och ha det hygge!”

Hygge Halmstad - Crêperie

Välkommen till oss!

Vi är två drivna livsfränder som har många järn i elden. Genom hela livet har vi båda haft en stor passion för matlagning och god mat. Våra kunskaper inom restaurangvärlden är learning by doing och vi är helt självlärda med mycket hjärta i allt vi gör.

Det som ledde fram till idén om hygge var just den stora matpassionen hos oss båda, Lisettes danska påbro, potentialen i en byggnad i Tylösand som inte fick gå förlorad och ett frö som såddes vid en tripp till Fårö på Gotland där vi besökte ett crêperie.​

Vi vill skapa ett ställe där man kan komma som man är, som vi säger “Kom som du är och ha det hygge!”.  Vi vill att hygge skall tillföra något nytt och intressant för alla åldrar och våra fyrfota vänner där man kan äta gott, umgås och skratta i en härlig miljö.

Vi vill att ni ska känna myset, enkelheten och smakligheterna! Njut av galetter, crêpe och smørrebrød skapade på vårt alldeles egna vis med influenser från Halland och Danmark och där mycket av råvarorna hämtas från Halländska leverantörer. ​

Vi älskar att få arbeta med drömmar som vi själva har skapat och tror på. Vår drivkraft i hygge är att skapa någonting från ingenting och se det växa fram.​

Varmt välkommen till oss att ha det hygge! Lisette, Christian och alla våra fantastiska medarbetare!

Kom som du är
- Ha det hygge!

En spirande sommarstad med vackra vyer och förtrollande atmosfär. Låter det som en idyll man önskar skänka liv till över en längre period och erbjuda än mer livslust?  Det tyckte vi.

Med ett fantastiskt läge och en enorm entreprenörsanda i staden såg vi att det fanns ytterligare att bidra till gällande vår fina sommarstad. När turisterna åkt hem och strålkastarljuset slocknat vill vi mer – mycket mer!

Crêperiet i Tylösand

hygge är en känsla taget ur den danska ordboken som innebär en social, mysig stämning som vi har valt att samla kring restaurangen i Tylösand. Det danska fenomenet "hygge" är lika danskt som flæskestej eller smørrebrød och ligger djupt rotat i den danska folksjälen. hygge kan beskrivas som en mysig och varm atmosfär där man tar sig tid att njuta av det goda i livet tillsammans med människor man tycker om.

På hygge lagar vi härliga crêpes och galetter fast på vårt alldeles egna sätt. Lokala producenter med fokus på hållbarhet färgar vår meny med det bästa Halland har att erbjuda. Många har efterfrågat ett ställe dit man kommer precis som man är – en avslappnad plats där man kan äta och dricka gott, socialisera och bara ha det hygge.Vi önskar att satsa helhjärtat på vår passion för mat och driva egen verksamhet som genomsyras av hjärta och äkta hyggeanda.

Hygge logotyp (beige)
Följ oss på sociala medier!
© 2022 Hygge Halmstad AB